
Akademik İngilizce Sınav Sınıfları
Artık pek çok öğrenci ve çalışan, İngilizce dilinde ki bilgi ve becerilerini, akademik düzeyde kanıtlayan sınavlara katılmaktadır. Ülkemizde azımsanamayacak kadar çok firma, kurum ve kuruluş, çalışanlarından ileri seviye İngilizce bilgisini gösteren sınavlara girmesini istemektedir. Günümüzde birçok üniversite öğrencilerin Genel İngilizcenin haricinde, master ve doktora programları için akademik İngilizce bilgisini zorunlu kılmaktadır. Okulumuzun deneyimli öğretmen kadrosuyla, akademik İngilizce bilgisine kısa zamanda, aşağıda ki sınavlarla hazırlanabileceksiniz.
YDS Kursu ( Yabancı Dil Sınavı )
Sınavda zamanın büyük bir bölümünü alan uzun paragraf sorularını bir bakışta çözebilmek, deneyimli öğretmenlerimizin aktarımlarıyla artık mümkün. Daha birçok sınav tekniğinin gösterildiği bol soru çözümlü dersleri ve zengin eğitim mataryelleriyle desteklenen YDS programına en fazla 40 saatte birebir özel ders alarak veya 100 saat süren sınıf ortamında hazırlanabilirsiniz. YDS Kursu süresince öğrencilerimiz, en az 4 kez birebir YDS deneme sınavından geçerler. Hafta içi akşam ve hafta sonu YDS hazırlık sınıflarının programlarına tıklayarak ulaşabilirsiniz. —- tıklama butonu
YDS sınavı hakkında bilgiler ve puan hesaplanması: YDS senede, nisan ve ekim ayları olmak üzere 2 kere düzenlenmektedir. Yabancı Dil Sınavı’nın öngörülen başvuru tarihleri; 18.02.2014 – 27.02.2014 tarihine kadar olup, başvurular ; ÖSYM sınav merkezleri , üniversite rektörlükleri ve PTT şubelerinden yapılmaktadır.. Sınavda toplam 80 soru vardır ve her bir doğru cevabın değeri 1.25 puan üzerinden hesaplanmaktadır. (1.25 x 80 = 100) Buna göre, 100 üzerinden 65 puana ihtiyaç duyan bir doçent adayının, YDS sınavında en az 52 doğru cevap bulması gerekmektedir. Soru türleri arasında puan değeri açısından fark olmayıp herhangi bir kelime sorusunun değeri (1.25 puan) ile herhangi bir metin inceleme sorusunun değeri (1.25 puan) eşittir. Pazar günleri sabah saat 9:30-12:00 arası yapılmaktadır.
YDS SORU TÜRLERİ VE HER SORU TÜRÜ İÇİN AYRILMASI GEREKEN SÜRE
1.- 16. Sorular
(Kelime, Gramer, Edat ve Phrasal Verb) Soru Sayısı : 16 Süre: 12 dakika Başlangıç-Bitiş Saati : 09:30 – 09:42
17.- 21. Sorular
(Cloze Test) Soru Sayısı : 5 Süre: 5 dakika Başlangıç-Bitiş Saati : 09:42 – 09:47
22.- 26. Sorular
(Cloze Test) Soru Sayısı : 5 Süre: 5 dakika Başlangıç-Bitiş Saati : 09:47 – 09:52
27.- 36. Sorular
(Yarım Cümle Tamamlama) Soru Sayısı : 10 Süre: 15 dakika Başlangıç-Bitiş Saati : 09:52 -10:07
37.- 42. Sorular
(Çeviri) Soru Sayısı :6 Süre: 6 dakika Başlangıç-Bitiş Saati : 10:07 – 10:13
43.- 47. Sorular
(Uymayanı At) Soru Sayısı : 5 Süre: 8 dakika Başlangıç-Bitiş Saati : 10:13 – 10:21
48.- 52. Sorular
(Karşılıklı Konuşma) Soru Sayısı : 5 Süre: 8 dakika Başlangıç-Bitiş Saati : 10:21 – 10:29
53.- 56. Sorular
(Paragraf Tamamlama) Soru Sayısı : 4 Süre: 10 dakika Başlangıç-Bitiş Saati : 10:29 – 10:39
57.- 60. Sorular
(İngilizce Cümlenin İngilizce Eşanlamlısı) Soru Sayısı : 4 Süre: 6 dakika Başlangıç-Bitiş Saati :10:39 – 10:45
Dinlenme Arası
Süre: 5 dakika Başlangıç-Bitiş Saati : 10:45 -10:50
61.- 80. Sorular
(Metin İnceleme) Soru Sayısı :20 Süre: 50 dakika Başlangıç-Bitiş Saati : 10:50 – 11:40
Son kontrol
Süre: 20 dakika Başlangıç-Bitiş Saati : 11:40 – 12:00
YDS mi yoksa TOEFL veya IELTS mi?
TOEFL veya IELTS; kelime, gramer ve okuma – anlama becerilerinin yanı sıra adayların dinleme, konuşma ve yazma becerilerini de sınayan oldukça geniş kapsamlı sınavlardır. Devlet okullarından mezun, İngilizce temelleri daha çok literatür (bilimsel makale) takibine dayanan ve bu nedenle çeviri (okuma-anlama) becerileri gelişmiş olan adaylar, YDS’ye kıyasla IELTS sınavında daha çok zorlanabilirler. ÖSYM’nin çoktan seçmeli testlerine alışmış bir aday için, IELTS’in sistemine ve farklı soru formatına uyum sağlamak oldukça uzun bir zaman alabilir. Ancak bunun tersine, beceri odaklı eğitim görüp konuşma, dinleme ve yazma alanında daha etkin olabileceğini düşünen adaylar ise IELTS ve TEOEFL sınavlarında da etkin olabilirler.
International English Language Testing System IELTS
Daha çok İngiltere ve Avustralya gibi ülkelerde yüksek lisans veya master yapmak isteyen öğrenciler IELTS sınavını tercih etmektedir. Callan Method ile 5. kitabı bitiren öğrencilerin, başka bir deyişle upper-intermediate seviyeyi tamamlamış öğrencilerin girebileceği bu sınava okulumuzda 40 saatlik özel derslerle birebir hazırlanabilirsiniz. Okuma, yazma, anlama ve konuşma becerilerinin değerlendirildiği bu sınav hakkında aşağıda ki bilgilerden faydalanabilirsiniz.
OKUMA 1 saat
Öğrencilere çeşitli soruların ve cevapların bulunduğu 3 ayrı okuma metni verilir. Okuma parçaları içerisinde, öğrenciler özel açıklamalarla, detayları ve düşünceleri nasıl anladığını göstermesi beklenir.
YAZMA 1 saat
Öğrencinin, Cümle yapılarına olan hakimiyetini, gramer ve kelime bilgisinin zengin kullanımını göstermesi istenmektedir. 2 bölümden oluşan yazı çalışmasında, ilk bölümde açıklamalı grafik veya tablo anlatımı, 2. bölümde ise; belirlenen konuyla ilgili zengin dil ifadelerinin geçtiği bir kompozisyon yazması istenmektedir.
KONUŞMA 11-14 dakika
Öğrencinin, kendi düşünceleri ve ifadelerini 3 ayrı bölüm içerisinde, net olarak açıklaması ve konuşması istenmektedir.
PUANLAMA
IELTS sınavında öğrencinin geçmesi veya kalması gibi bir durum söz konusu değildir. 1’den 9’a kadar puan alabileceğiniz sınavda, 6.5 puan, bir çok üniversiteye başvuru için yeterli olmaktadır.
DENEME SINAVI
Callan Method ile 5. kuru bitirmiş öğrencilerimiz haricinde, upper intermediate İngilizce bilgisine sahip kişilerin IELTS programına kayıt olmadan IELTS belirleme sınavına girmelerini tavsiye ediyoruz. Eğer ilgileniyorsanız deneme sınavlarının tarihleri hakkında lütfen eğitim danışmanlarımızla irtibata geçiniz.
Test of English as a Foreign Language TOEFL
TOEFL Sınavı Nedir?
TOEFL iBT sınavı, İngilizceyi üniversite seviyesinde kullanma ve anlama yeteneğinizi ölçer. Ve dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerinizi akademik görevleri yerine getirirken ne kadar iyi bir şekilde birleştirdiğinizi değerlendirir.
TOEFL Sınavına Kimler Girer?
Dünya çapında 27 milyondan fazla kişi, İngilizce dil yeterliğini göstermek için TOEFL sınavına girmiştir. Ortalama İngilizce beceri seviyesi Orta ile İleri arasında değişir.
• Bir yüksek öğrenim kurumunda eğitim almak isteyen öğrenciler
• İngilizce dili öğrenim programına kabul edilenler ve edilmeyenler
• Burs ve sertifika adayları
• İlerlemelerini izlemek isteyen İngilizce dili öğrencileri
• Vize başvurusu yapan öğrenciler ve işçiler
TOEFL IBT Sınavına Deneyimli ve Uzman Öğretmenlerimizle Hazırlanın!
130’dan fazla ülkede, 8500’den fazla üniversite, 9000 kuruluş, ajans ve diğer kurumlar TOEFL puanlarını kabul etmektedir. Şimdiye kadar TOEFL sınavına bizimle hazırlanan yüzlerce öğrencimizin başarılı notlar alması, kulaktan kulağa öğretmenlerin ve okulumuzun prestijini akademik eğitimlerde de yükseltmiştir.
Azami 10 kişilik TOEFL sınıflarımız haricinde birebir özel ders alarak 40 saatte,
sınava hazırlanabilirsiniz. 40 saatlik özel akademik programlarla ilgili daha detaylı bilgi için lütfen eğitim danışmanlarımızla iletişime geçiniz.
Sınıflarımızın haftalık ders programlarını aşağıda bulabilirsiniz.
TOEFL sınıf programları:
Hafta içi gündüz 4 gün
10:00 – 14:00 haftada 16 saat ortalama bitirme süresi 2 ay
Hafta içi akşam 5 gün
17:00 – 20:00 haftada 15 saat ortalama bitirme süresi 2,5 ay
Hafta sonu
Cumartesi 14:00 – 19:00 ortalama bitirme süresi 2 ay
Pazar 10:00 – 15:00